ABO Ondersteuning

ABO Ondersteuning biedt sociale en pedagogische begeleiding aan gezinnen en individuele klanten.
“In ons werk brengen we mensen samen om iedereen zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen. Dit geldt dus voor zowel de kinderen en jongeren die we begeleiden, maar ook de mensen die werken binnen ons team. De begeleiding richt zich op de kinderen en jongeren, maar ook op het ontlasten van de ouders en het gezin als geheel. Wij hebben een goede samenwerking met de gemeenten en onderhouden veel contact met scholen en andere aanbieders.”


“We werken graag mee aan deze interviews en de kans om te laten zien welk effect deze periode heeft op de gezinnen die we begeleiden en op ons als organisatie en medewerkers.”

Interviews met

Beleid tijdens Coronacrisis

Met betrekking tot Corona volgt ABO Ondersteuning de richtlijnen van het RIVM en gaan mee in elke actuele ontwikkeling omtrent de richtlijnen.
“Wij merken dat we op dit moment, ondanks alle onzekerheid, het werk voldoende kunnen voortzetten. Dit is te danken aan de flexibiliteit van zowel ons team maar ook die van onze cliënten. Dit is erg mooi om te zien.”

Richtlijnen van RIVM en overheid op dat moment (april 2020):
- intelligente lockdown, dus verantwoordelijkheid van de volwassen burgers om op een juiste manier om te gaan met de richtlijnen
- houd 1,5 meter afstand
- blijf zoveel mogelijk thuis, tenzij het niet anders kan
- blijf bij klachten in ieder geval thuis
- maximaal 3 bezoekers ontvangen en afstand houden
- buiten geen groepsvorming van meer dan 3 personen