Actueel

 

Leerlingen RijnIjssel ontwerpen omslag Vredebreuk
– 30 november 2018

Op 30 november samen met Wessel van der Steen-Blei​ op bezoek geweest bij RijnIJssel afdeling Media. Naar aanleiding van een prijsvraag maakten de leerlingen van het tweede jaar covers voor mijn volgend jaar te verschijnen boek genaamd Vredebreuk. Lees verder

 


Update kennis tijdens Autumnschool
– 21 oktober 2018

Update zit niet stil. Het team van jongerencoaches is leergierig. Twee keer per jaar organiseren we een week waarin we elkaar leren over onderwerpen waar we meer van weten en die we interessant vinden. Ook nodigen we gastsprekers uit. Eind november is het zover en houden we de Autumnschool, als tegenhanger van de Summerschool. We hebben een interessant programma opgesteld en we hebben er nu al zin in.

 


2GetThere Arnhem heeft een nieuwe naam: Update
– 12 oktober 2018

2GetThere Arnhem, waar ik projectleider ben, heeft de naam veranderd naar Update. Samen met de naam hebben we ook een nieuw logo, waar we erg blij mee zijn. De aftrap van de nieuwe naam was tijdens een fantastische avond in de Brigant in Arnhem. Mooie optredens en een leuke sfeer. Beter hebben we niet kunnen beginnen als Update. Het concept blijft hetzelfde: coaching door en voor jongeren. De jongere kan zelf een coach kiezen. De nieuwe website is: updatearnhem.nl.

 


Ontwerpwedstrijd bij 18.02 publishing
– 25 september 2018

Het is zover! De ontwerpwedstrijd van 18.02 publishing staat online. Heb je een leuk idee voor de omslag en wil je meedingen voor de prijs? Stuur dan jouw idee in! Kijk op de website van 18.02 publishing voor de voorwaarden en al het andere.

 


Event 2GetThere -> ???
– 25 september 2018

Op 11 oktober 2018 zal 2GetThere bekendmaken onder welke naam we een doorstart maken. Kom je ook? We presenteren onszelf en onze nieuwe naam, waarna we een feestje bouwen met theater, spoken word en muziek. Inloop vanaf 15.30 uur en locatie is de Brigant in Arnhem.

 


Thrillermiddag
– 14 september 2018
Omdat schrijven een proces is vandaag een thrillermiddag van Thrilleracademie gevolgd. De basis van spanning en de principes van branding maar vooral het gunnen van elkaars succes, hoe klein of groot dan ook. Een leuke middag met interessante gesprekken in het zonnetje op een mooie plek. De Panoven in Zevenaar.

‘Broer’ is verschenen
– 30 juni 2018

Op 27 juni is mijn debuut Broer verschenen bij 18.02 publishing. Het verhaal volgt de zoektocht van Christien naar de waarheid achter het overlijden van het broer William. Zie hier een samenvatting en inkijkexemplaar. Op de de website van de uitgever is het boek te bestellen (met iDeal).
De boekpresentatie op 27 juni was een mooie avond en vooral de viering van mijn eerste boek.

 

 


‘Broer’ komt bijna uit
– 21 juni 2018

Over een kleine week komt mijn debuut uit. ‘Broer’. Lees hier op de website van de uitgever waar het over gaat. Daar kan je hem ook reserveren en na 27 juni kopen.

 


Summerschool bij 2GetThere Arnhem
– 21 juni 2018

Als projectcoördinator werk ik met een enthousiast team van coaches die elk een eigen expertise heeft. Een Summerschool kon dan ook niet uitblijven. Over een paar weken is dit zover. Dit jaar zullen enkele coaches en ik het team wijzer gaan maken over een aantal onderwerpen. Ik zal een introductie geven over het werken met genogrammen. Een handige tool om in gesprek te komen met iemand of het gesprek uit te breiden. Zeker een handige tool als je regelmatig werkt met mensen die van oorsprong te maken hebben met een wij-cultuur of te wel een groepsgerichte cultuur. Hierbinnen spelen familie, sociale controle en hiërarchie een grotere rol dan binnen de individualistische cultuur die dominant is in Nederland of ook wel het maakbaarheidsprincipe die hier vaak geldt. Voor een download van de affiche kan je terecht op de website van 2GetThere Arnhem.

Download hier [Download niet gevonden]


Kantoor
– 3 mei 2018

2GetThere Arnhem heeft vanaf 1 mei een eigen plek, midden in het centrum van Arnhem. Vergaderingen, trainingen, overleggen, groepsbijeenkomsten vinden binnenkort plaats op Nieuwstad 70-1. Het is ook een werkplek voor de teamleden en een plaats waar we onze ontwikkeling kunnen vasthouden. En de gesprekken met de jongeren? Waar de jongeren willen!
Ook vanuit mijn adviesbureau gebruik ik het kantoor als mijn eigen stek. Ik ben dubbel blij!


 

Flyers zijn binnen
– 20 maart 2018

 

Een netwerkpresentatie kan niet zonder vers ontworpen flyers. En ja, ze zijn nu al binnen. Ik ben er blij mee. Ze zijn kleiner dan ik dacht, maar dat maakt ze alleen nog maar leuker. Wil je om welke reden dan ook de flyer downloaden als PDF? Dat kan hier.


Productief met Yes&You
– 18 maart 2018

Een MeetUp organiseren is niet niks. Ondanks dat we het altijd veel te gezellig hebben, is het ons gisteren gelukt om tot nog mooiere plannen te komen dan we al hadden voor deze avond. Het belooft een mooie, interessante en vooral gezellige avond te worden. Wij hebben er zin in!

Vanaf vandaag kan je je online aanmelden voor de MeetUp. Vol=vol!


MEETUP 026!
– 13-3-2018

Op dinsdagavond 10 april 2018 introduceren wij, Yes&You en Miranda van der Steen, ons in een interactieve presentatie waarin verbinden en samenwerken voorop staan. Omdat we geloven in de kracht van samenwerken, delen we onze presentatie met andere organisaties. Dit zijn organisaties die eigen sociale maatschappelijke doelen hebben gericht op armoede, schooluitval en weerbaarheid. We ronden de avond af met een workshop voor iedereen en een boksdemonstratie door Boxing by Kasap.

Werk je bij een wijkteam of een gecertificeerde instelling binnen Arnhem, meld je hieronder aan!
Kom ook en verbreed je eigen netwerk. Vol is vol!

We starten met een heerlijke soep om de avond goed te beginnen. Neem je visitekaartjes mee!

Feiten

Wanneer? 10 april vanaf 17.00 uur.
Waar? Leensmanweg 17 in Arnhem
Kosten? Geen!

Programma

17:00-17:45 Inloop met maaltijd
17:45-18:30 Presentatie “Breed” Yes&You
18:30-18:40 Pauze
18:40-18:45 Introductie M. van der Steen
18:45-19:15 Workshop “Ik/Wij”
19:15-19:45 Workshop Boxing by Kasap®
19:45-20:30 Netwerkborrel


De website is klaar
– 11 maart 2018

Een vliegende start is leuk, maar ook druk. Het heeft dus precies een half jaar geduurd sinds het starten van mijn onderneming en de website die nu eindelijk af is.


Het boek is in de maak!
– 15 februari 2018

Trainingen over schrijven, praten over schrijven. Nee, ik ga natuurlijk schrijven over schrijven. Hét boek over Schrijven in de Jeugdzorg is in de maak. Je hoort er over, op termijn, en als het aan mij ligt een niet al te lang termijn.


Projectcoördinator 2GetThere vanaf januari 2018
– 17 december 2017

In het nieuwe jaar start ik als Projectcoördinator bij 2GetThere in Arnhem. Voor en door jongeren. Ik heb er zin in de jongerencoaches te leren kennen en het project verder te ontwikkelen.

2GetThere is een peer-to-peer coachproject van, voor en door jongeren. Al meer dan 40 jongeren zijn opgeleid tot Jongerencoach. Op hun beurt coachen zij jongeren uit hun eigen omgeving en eigen netwerk naar school, werk of beiden!


Schrijven in de Jeugdzorg
– 4 december 2017

Terwijl ik een enorme leuke opdracht voor volgend jaar heb binnengehaald (waarover op een ander tijdstip veel meer), ben ik bezig met het opzetten van mijn trainingen en workshops voor ‘Schrijven in de Jeugdzorg’. De trainingen en workshops geef ik incompany en op events.

Heb je interesse, neem contact met me op.


Logo is klaar
– 4 oktober 2017

Mijn logo is af. Studio Evi heeft mijn idee mooi vormgegeven en er een mooie eigen draai aangegeven. Helemaal naar wens!


Samenwerkingsgesprek met Yes&You
– 26 september 2017

Vandaag gesproken met Jessica, Elif en Semra van Yes&You over de mogelijkheden voor samenwerking. Ons aanbod is aanvullend op elkaar. Yes&You biedt gezinsbegeleiding en behandeling, preventieve aanpak om schooluitval te voorkomen, individuele begeleiding en bemiddeling bij specialistische zorg. Vanuit mijn eigen praktijk bied ik advisering aan professionals en procesondersteuning aan gezinnen. De overeenkomsten zijn onze gedrevenheid, de klik met het jeugdwerk en creativiteit. We gaan zien wat ons gaat brengen!


Gestart als Voorzitter Jeugdbeschermingstafel in de Achterhoek
– 19 september 2017

Een mooie uitdaging: de nieuwe functie van Voorzitter Jeugdbeschermingstafel in de Achterhoek mag ik vervullen.

Taken:

  • Voorzitten van het overleg met ouders, aanvrager, de secretaris en de Raad voor de Kinderbescherming
  • Komen tot afspraken die de veiligheid van de kinderen waarborgen

De functie is nog in ontwikkeling. De inhoud gaat meer vorm krijgen in de loop van de tijd.


Symposium ‘De Jeugdbescherming van Morgen’
– 18 september 2017

Op 18 september 2017 ben ik aanwezig geweest op het symposium ‘De Jeugdbescherming van Morgen’.
In de ochtend waren de sprekers Louis Cauffman en Adri van Montfoort van Van Montfoort. Louis Cauffman vertelde over de mindset van oplossingsgericht werken. Adri van Montfoort gaf zijn kritische uiteenzetting welke partijen betrokken zijn tijdens jeugdbeschermingstraject. Dat zijn heel veel partijen naast de gezinsvoogd, die daadwerkelijk contact heeft met het gezin.

Het rapport ‘Samen Werken aan Jeugdbescherming’ is gepresenteerd.

Voor de pauze was de eerste workshopronde en was ik aanwezig bij een workshop over de verandering in de meldcode. De aanwezigen, vertegenwoordiging vanuit diverse organisaties en werksoorten, bespreken de situaties waarin het al dan niet lastig is om te beoordelen wanneer je moet melden bij Veilig Thuis (de verandering in stap van de meldcode). Opvallend vond ik dat de kwesties veelal de eerste twee stappen betroffen: het signaleren van zorgen, vervolgens besluiten wat je ermee moet en het besluit de zorg al dan niet bespreekbaar te maken met ouders . De meldcode is en blijft een goed maar lastig handvat voor jeugdzorgwerkers. De vraag die het bij mij oproept: zal de verplichte 5e stap professionals weerhouden om überhaupt de eerste stap van de meldcode te nemen?

[otw_shortcode_divider margin_top_bottom=”30″ text_position=”otw-text-left”][/otw_shortcode_divider]

Gestart bij Gemeente Barneveld
– 13 september 2017

Vliegende start van mijn zzp werkzaamheden! Acht dagen na mijn inschrijving bij de KvK ben ik gestart bij de Gemeente Barneveld, afdeling Jeugd. Blij met deze eerste opdracht. Via Daan!


‘Miranda van der Steen’ ingeschreven bij KvK
– 4 september 2017

Adviesbureau ‘Miranda van der Steen’ staat vanaf nu (4 september 2017) ingeschreven bij KvK. Een officiële stap en een mijlpijl.